Thursday, September 18, 2014

Day 19 of 90

My sis sediakan lunchbox yg sexy gila

Cekodok ayam & sambal tumis bilis..

Ya Allah sedap tak terkata...katakan lah katakanlah...hurmm makan nasi dgn nasi panas pon sodap sambal bilis tu kan..hahaha...haippp jgn nak mengarut..

P.s: Salam Jumaat uols..hiasi diri dengan Al-Kahfi...*islamic skit pesanan hari ni ;p


NEVER GIVE UP...YOU WILL NEVER WALK ALONE

Borak santai Atkins

Ok seriously kalau nak ikut sebijik sebijik hari hari makan telur la jawabnya..kebanyakan mereka yg buat atkins itu menu wajibnya..

Maka cuba variasikan..

Ada yg kata, sayur itu dan ini tak bleh dalam phase 1...tp sy bedal jugak..dah apa salahnya dgn sayur yg memberi nutrisi pada tubuh..amik la dalam porsi yg berpatutan..takkan brocolli tu kau makan satu bunga besar tu skali makan..wkakakaa..tak gitu?? Lulz..

Ayam itik kambin biawak makan la jugak...asyik ayam goreng je nape..mmg la boleh je makan minyak..lemak..dah kalau bleh elak..apa salahnya makan jenis grilled salt n pepper..ok what..simple n clean..kadang2 bila bgtau makan grilled mereka akan komen "makan la goreng2 atkins boleh la makan benda berminyak..berlemak" ;)

Saya hormati pendapat individu..

Ada yg cukup berilmu, tapi bila diaju soalan berkali mudah melenting..
Ada yg kurang ilmu, jenis malas nak baca dulu sebelum kemukakan soalan..
Seimbangkan ;)

Makan lah apa jenis binatang or telur or sayur tapi seimbangkanlah..tak perlu sampai melawan norma kehidupan ;)

Air kena minum banyak...mmg la betul..tp ada yg extreme sampai minum 8- 10L sehari..sungguh tak faham..ok lah maybe dia berpeluh + kencing pun dah 15L sehari..lulz..i dont think so ;p

Buat yang baru bermula jgn mudah terpedaya...ini smua makan masa..jgn terlalu ghairah sehingga kesihatan tak terjaga ;)

Biar kurus dan sihat..jangan dah kurus mcm2 penyakit plak mai..sakit tu perkara biasa..datang dan pergi..ada yg dtg tak pergi pergi..pandai2 jaga diri..jgn taksub pada sesuatu yg kononnya 'menjadi'..slow and steady ;)

P.s: Saya bukan doktor atau pakar pemakanan..jangan nak percaya sgt apa sy tulis..hanya logic akal manusia kerdil..lulz

NEVER GIVE UP...YOU WILL NEVER WALK ALONE

Day 18 of 90

My lunchbox for today

Grilled chicken salad and tamagoyaki

Ternyata perut mengecil...kalau dulu 10 cucuk sate tak pandang kiri kanan..semalam bleh masuk 5 je huhuhu...

P.s :Time period berat tak berapa turun sangat biasa la tu...teruskan..jgn jadikan alasan..time period nak makan banyak or sering lapar...huhuhu...


NEVER GIVE UP...YOU WILL NEVER WALK ALONE

Wednesday, September 17, 2014

Day 17 of 90

Tak sempat sediakan lunchbox so lunch at Jusco..bleh je amik lauk kan..no big deal..yg big deal je harga sahaja..wakakak..mamak n jusco sama je la..tp jusco tak bau busuk..kikiki...

Paru,ayam kicap,telur, egg toufu,ikan = Rm12.50


NEVER GIVE UP...YOU WILL NEVER WALK ALONE

Tuesday, September 16, 2014

Simple exercise

Asyik post pic food je kan..mesti uols bosan...ok dah bosan dgn makanan mari buat aksi regangan...jangan malas...bangun dari sofa sekarang jugak...buat seperti dalm gambar ni hah...ahahaha...


Excuses dont burn calories my friends ;)


NEVER GIVE UP...YOU WILL NEVER WALK ALONE

A Better ME

LilySlim Diet days tickers