Tuesday, July 7, 2015

Ramadhan Day 20 (1436)

Maaflah terCHEAT tahap tiada hari esok...terbabas sebenarnya sebab tukang masak saya uzur syar'i so dia tak puasa dan dia malas masak so kami p berbuka kat Red Card Cafe Bangi...Ramadhan Buffet yg agak berbaloi harga dan food spread dia pun not bad...tapi selaku insan tak kuat makan macam saya ni cukup lah sekadar sedikit creamy pasta bersulam lauk pauk...alhamdulillah rezeki hari ini...

Kalau diikutkan kadar kemasukan makanan ke dalam usus besar mmg dah tak patut buffet ramadhan ni buat saya...tapi kerana tuntutan nafsu maka dituruti jua...setan dah dibelenggu so saya lah setan itu...


NEVER GIVE UP...YOU WILL NEVER WALK ALONE

Monday, July 6, 2015

Ramadhan day 19 (1436)

Balik kampung lupa nak update gambar makanan pon tak amik sebab banyak cheat sebenarnya...

So hari ni kembali ke kota bakan pon biasa biasa...cuma haro ni ada bekalan masakan ibunda...

Dalca ayam
Sata ikan
Terukg kicap
Crossaint tuna




Malam ni bermula 10 malam terakhir ramadhan

NEVER GIVE UP...YOU WILL NEVER WALK ALONE

Ramadhan 15 (1436)

Simple n sempoi

Panaskan sambal petai semalam cicah pratha...miss chef makan nasi n sup ikan mintak simpang aku mmg takleh terima akal konsep sup ikan...sup ayam sup daging boleh lagi...sup ikan horror bunyi nya...


Selamat berbuka ahli syurga..aminkan ya ��

NEVER GIVE UP...YOU WILL NEVER WALK ALONE

Wednesday, July 1, 2015

Ramadhan Day 14 (1436)

Menu of da day

Beef pancake
Paratha
Sambal sotong & udang
Hard boiled zuccini
Plain greek yogurt

Ok menu hari ni melampau skit sebab plan asal nak makan nasi lemak tapi telah nerjaya menundukkan nafsu so makan cicah pratha sajorkkk







NEVER GIVE UP...YOU WILL NEVER WALK ALONE

Ramadhan Day 13 (1436)

Menu of da day

Grilled Lamb
Mashed Potato
Almond Milk 



NEVER GIVE UP...YOU WILL NEVER WALK ALONE

A Better ME

LilySlim Diet days tickers